Görüşme, Anket ve envanterlerle öğerencimizi tanıyor, kapasitesini uygun gelişim alanlarını belirliyoruz.
2
HEDEFE GÖTÜREN PLANLAMA
Öğrencilerimizin kişisel ve hedefe uygun geliştirici yol haritalarını bilimsel veriler ışığında planlıyoruz.
3
BAŞARI TAKİP ve İZLEME
Öğrenci Koçlarımızın kontrolünde günlük, haftalık, aylık ve dönemlik takiplerini yapıyoruz.
4
EKSİK TAMAMLAMA
Eksik konu ve kazanımlarını tamamlamak için özel dersler, çalışma, telafi programları düzenliyor, ödevlendirme yapıyoruz.
5
DEĞERLENDİRME ve İYİLEŞTİRME
Yapay zeka ölçme değerlendirme sistemi ile akademik ve sosyal gelişimini, beklenti ve hedeflere uygunluğunu değerlendiriyor öğrenci, öğretmen ve veliye geri bildirim veriyor, programlarını güncelliyoruz.
6
PSİKOLOJİK DESTEK VE KARİYER REHBERLİĞİ
Mizaca uygun bilimsel verilere dayalı psikolojik destek ve Kariyer Rehberliği programı ile öğrencilerimizi hedeflerine taşıyoruz.
Kariyer Mühendisliği
KENDİNİ GELİŞTİRME – ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
NLP'nin (Sinir Dili Programlaması) varsayımlarından birine göre "güç, amaçlanan hedeflere ulaşabilmektir." Öğrenci açısından doğru olan yol kapasitesinin farkına varmış bir birey olarak ara hedefler üzerinden asıl hedefe ulaşmaktır. Ara hedefleri gerçekleştirdiğimizde ana hedefe ulaşacağımıza olan inancımız artacaktır.
Sınav hazırlık sürecinde gerçekleştirdiğimiz ölçme ve değerlendirme çalışmalarımızla öğrencilerimizin eksiklerini belirliyoruz. Ölçülen nitelikleri değer yargılarına göre amlamlandırıyoruz.
ÖĞRENMENİN PÜF NOKTALARI VE PLANLAMA
Öğrencilerimizi 5N 1K da eğitime hazırlıyoruz. Başarısızlıkların nedenlerine bakıldığında belli bir plan dahilinde çalışmamanın ana etken olduğunu görürüz. Öğrenme farklılıklarının olduğu bu hazırlık sürecinde eksik bilgi kalmayana kadar devam ettirdiğimiz çalışmalar ile hem zamanı verimli kullanıyoruz hemde öğrencilerimizin sorumluluklarının farkına varmalarına yardımcı oluyoruz.
DİKKAT GELİŞTİRME VE DÜŞÜNME BECERİLERİ
İşleyişimiz de yer alan derslerin amacı öğrenmenin kalıcı olarak gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Bu bağlamda içerikte yer alan bilgiler anımsanarak,önceki temel bilgilerle birleştirilip analiz edilerek ve bunlardan çıkarımlar yapılarak öğrenilir. Öğrencinin derste yapmak zorunda olduğu çalışmalar düşünmeyi zorlamalı, daha karmaşık düşünme becerilerini kullanmasını gerektirmelidir.
Sınav soruları ise bilgilerin basit düzeyde hatırlanmasını içermek yerine öğrencileri düşüncelerini geliştirmeye yönelik olmalıdır
DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Öğrencilerimiz ve ebeveynlerine ait bilgiler tüm görüşmelerin kayıt altına alındığı, öğrencilerin bireysel akademik gelişimlerinin takip edildiği, eğitim sistemimize dair verilerin depolandığı ve velilerimiz tarafından da ulaşılan dijital bir platformda birleştirilmektedir. Buda öğrenci takibimizin daha işlevsel olmasını sağlamaktadır. Eğitim ortamlarımızın verimini de arttırmaktadır.
Bu sayede eksiklerin tespiti ile öğrencilerimizin zamanı verimli kullanabilecekleri ders çalışma tekniklerini de onlara kavramalarına yardımcı oluyoruz.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Hayatımızın birçok aşamasında zorluklarla karşılaşıyoruz. Üstelik bu zorluklar hiç bitmiyor. Başarılı olmak istiyorsunuz; ancak her başarının yolu bir sınav veya değerlendirmeden geçiyor. Sınavlar bizleri kaygılandıran niteliklere sahip olabilirler. Bu durum bizleri rahatsız edici niteliklere ulaştığında "başarısız olma kaygısı" nı ortaya çıkartır. Kaygı ile yaşamaktan çekinmeyin aksi takdirde , onu daha çok mayalarsınız.
Kaygı nedeniyle ortaya çıkan fiziki belirtilerimiz varsa bunların farkına varmak bile kaygılarımızın etkisini azaltacaktır.
Öğrenci koçluğu ki biz buna Kariyer Mühendisleri diyoruz. Öğrencilerin ihtiyaç duydukları alanlarda gerekli yönlendirmeleri yaparken dijital teknolojilerden (yapay zeka) faydalanarak, kişiye özel eğitim çalışmalarımızla öğrenmeyi daha kalıcı hale getiriyoruz.